Laatste wijziging: 31 maart 2020, 09:46 uur

Scholensluiting

Scholensluiting

 

De regering heeft besloten tot het sluiten van de scholen. Dat heeft enkele gevolgen. Via deze pagina houden we de ouders van de leerlingen van de Freinetschool Delft op de hoogte. De informatie op deze pagina wordt regelmatig aangevuld. Er wordt op dit moment hard gewerkt om voor alle klassen zoveel mogelijk thuiswerkopdrachten klaar te zetten.

Meer informatie is ook te vinden op de website van Librijn: https://www.librijn.nl/scholensluiting/ouders-verzorgers

Voor algemene informatie over de schoolsluiting, vragen we jullie vooral de berichten vanuit de directie en de website van Librijn  te blijven volgen

 

Alle ouders worden via Schoudercom geïnformeerd wat er van de leerlingen verwacht worden.

 

Onderbouw

groep 1/ 2 

In dit bericht even wat praktische punten t.a.v. de groepen 1-2

 • *Voor de groepen 1/ 2 wordt op dit moment een lijst met activiteiten op het gebied van taal, rekenen, motoriek, natuur en techniek gemaakt.
 • *De oudergesprekken worden tot nader orde uitgesteld.

 

 Groep 3

 • Voor de komende dagen kunnen we jullie alvast een aantal dingen meegeven. Later volgt een uitgewerkte versie in de vorm van een voorstel van een weekprogramma.
 • Op dit moment kunnen jullie alvast starten met lezen. Probeer elke dag drie keer 20 minuten met je kind te lezen. Denk aan samen hardop lezen, zelfstandig lezen en voorlezen. 
 • Kies een goed gezelschapsspel waarbij rekenvaardigheden aan bod komen. Bij het samen koken en bakken kan ook geoefend worden met het meten en wegen en hoeveelheden. 
 • Jullie kunnen nu ook alvast zorgen voor een fijne, vaste werkplek. Dat geeft straks duidelijkheid als het weekprogramma van start gaat.

 

Bovenbouw

 • Wij proberen zoveel mogelijk vast te houden aan ons onderwijsconcept.
 • Alle leerlingen kunnen vanuit huis inloggen op hun cloudwise account: https://cloudwise-sso.appspot.com/login?r=~/jsonsec/login&t=179218 . Zij kunnen hiervoor hun eigen persoonlijke inlognaam en wachtwoord gebruiken van school. Iedere dag wordt er een programma met de leerlingen gedeeld via Google Classroom.
 • De leerkrachten van groep 4/5 t/m 8 zijn dagelijks bereikbaar via Schoudercom en Google Classroom om vragen te beantwoorden en leerlingen te helpen.
 • Voor alle groepen geldt dat lezen erg belangrijk is, zorg dat uw kind thuis dagelijks leest of dat u uw kind dagelijks voorleest. Dit is goed voor de woordenschat en de leesontwikkeling.
 • Naast het dagelijkse aanbod dat door de leerkrachten wordt verstrekt, zijn er nog tal van websites die gebruikt kunnen worden om te oefenen:

www.evenoefenen.nl

www.jufmilou.nl

www.redactiesommen.nl

www.nieuwsbegrip.nl

www.spellingoefenen.nl

www.dok.info/coronavirus.html

https://www.gezondeleefstijlopschool.nl/gezondheid/omgaan-met-de-gevolgen-van-het-coronavirus/

www.nemosciencemuseum.nl