Margriet - Beuken

Welkom bij Margriet - Beuken. 

Hieronder vindt u de activiteiten van onze groep. Naast een kleine toelichting van de activiteit kunnen er foto's bij geplaatst worden om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

05 mrt 2019 - Sportverhaal
Een prachtig verhaal over 'De hardloopwedstrijd' door Nina. 

Hardlopen

 

Een meisje ging met haar moeder naar de hardloopwedstrijd.

Ze was best zenuwachtig.

Ze pakte haar spullen in en ging naar de hardloopwedstrijd.

Bij de hardloopwedstrijd stonden alle kinderen al in de rij.

''Oeps, een beetje te laat'', dacht ze, maar ze ging snel in de rij staan.

''Allemaal naast elkaar staan, klaar? Af!'', en de juf blies op haar fluitje.

Na een uur was de wedstrijd afgelopen.

Een ander meisje had gewonnen.

Het ene meisje moest huilen.

De juf kwam aangelopen en zei: ''Je bent tweede geworden''.

Het meisje keek om zich heen en dacht: ''Ben ik echt tweede geworden?''.

Maar toen verscheen er een glimlach op haar gezicht en de juf gaf haar een zilveren medaille.

Het meisje met de gouden medaille kwam aangelopen en gaf haar een handje en zei:

''Goed gespeeld''.

Toen werden alle hardlopers opgehaald door hun moeders en vaders.

Thuis ging het meisje avondeten.

Daarna deed het meisje haar pyjama aan en ging naar bed.

Toen moeder bij het meisje zat, zei ze: ''Ga maar lekker slapen. Morgen moet je weer hardlopen''.

Het meisje keek een beetje bezorgd, want ze dacht: ''Straks win ik weer niet''.

Maar dat maakte in haar hoofd niks meer uit. 

 


20 feb 2019 - Circusles
Dinsdag 19 februari hebben de Beuken een circusles gehad van Circus Kabel. De kinderen hebben geoefend met jongleren met doeken, jongleren met ballen, trucjes met de Chinese bordjes en met de dansende stokken. Het paste toevallig ook een beetje in ons nieuwe thema: Sport! Wat vonden ze het leuk en wat hebben ze veel geleerd! 

16 feb 2019 - Techniektoernooi bij de Beuken
Vrijdag 8 februari en donderdag 14 februari zijn we bij de Beuken aan de slag gegaan met het techniektoernooi onder begeleiding van 4 ouders met het bouwen van stevige huizen voor de drie biggetjes die de wolf niet om kan blazen. Donderdag werd gestart met het verhaal van de drie biggetjes waar de kinderen ademloos naar luisterden. Vervolgens volgde een gesprek: welk huisje is steviger en hoe kan dat? Wat voor materiaal heb je nodig om een stevig huisje te kunnen bouwen? Een aantal kinderen ging experimenteren met verschillend materiaal en een combinatie hiervan. Twee ouders hebben de kinderen hiermee geholpen. Veel werkte goed, maar sommige dingen gingen ook mis. Hier leerden we weer van. De kinderen mochten na afloop vertellen over hun huisje. De donderdag erna gingen we verder met bouwen onder begeleiding van twee nieuwe ouders nadat we teruggeblikt hadden op de vorige keer. Er zijn prachtige, stevige resultaten uit gekomen die zelfs door de papa's en mama's niet omver geblazen konden worden. Het was héél leuk en leerzaam! 

27 dec 2018 - Kerstdiner Beuken 2018
De Beuken hebben een ontzettend leuke avond gehad op 19 december. Eerst liedjes zingen op het schoolplein die we heel hard hadden geoefend in de klas, daarna heerlijk eten in de klas geserveerd door onze 3 obers met een kerstfilm (die wel een beetje spannend was) en tot slot een prachtige musical. Wat hebben we heerlijk gegeten en gelachen!

18 dec 2018 - Kerst bij de Beuken
Het thema Kerst is héél erg aanwezig in de klas. We hebben prachtige waxinelichtjeshouders gemaakt, sterren gevouwen en versierd, kerstkaarten gemaakt, kaarsen op volgorde gelegd van klein naar groot en van dun naar dik, mooie kerstfiguren gemaakt van Kapla, de kerstboom versierd met patronenslingers en nog véél meer leuke dingen. Wat een fijn en gezellig thema!

30 nov 2018 - Schoen zetten, rommelpieten en kruidnoten bakken
Op 30 november kwamen de kinderen op school en was er een en al verbazing. De juf was niet in de klas, de deur was geblokkeerd en de klas was helemaal donker. We verzamelden in het speellokaal en gingen om 08:30 uur met zijn allen de klas in. En het was weer zo ver... de rommelpieten hadden een enorme rommel gemaakt. 2 slimme jongens vonden een brief waarin stond dat de rommelpiet cadeautjes kwam brengen, maar alles zo leuk vond om mee te spelen en het niet had opgeruimd... Omdat hij bang was dat huispiet erachter zou komen hebben de kinderen héél snel alles weer opgeruimd. De cadeautjes in de schoenen waren als eerst gevonden: leuke stuiterballen met een lichtje erin. Na het opruimen zijn we met behulp van drie ouders en Marije, onze onderwijsassistente, kruidnootjes gaan bakken in vier groepjes. We moesten het recept lezen, de ingrediënten wegen, alles door elkaar kneden en balletjes maken. Dit laatste was nog wel lastig... Maar het is helemaal gelukt! We hebben mooie puntzakken gevouwen waar de kruidnootjes in verdeeld werden nadat ze in de oven waren geweest zodat iedereen even veel had. En wat waren ze lekker! 

14 nov 2018 - Herfstwandeling Wilhelminapark
Op 14 november zijn de Beuken naar het Wilhelminapark geweest voor een herfstwandeling. Met dank aan zes enthousiaste ouders konden de kinderen in groepjes van 3-4 kinderen gaan wandelen door het park. Ieder groepje kreeg een tas mee met zoekkaarten, vergrootglazen, loeppotjes, tekenpapier, potloden, touw en een schaar. Hier mochten ze zelf mee gaan onderzoeken. Er is fanatiek gezocht naar bladeren en nootjes. Helaas waren de meeste nootjes al weg. Daarnaast hebben veel kinderen van alles nagetekend en zelf hengels gemaakt om te gaan vissen. Eén groepje heeft zelfs een (giftige) paddenstoel gevonden en gekeken hoe het er van onderen uitzag. Een heel leerzaam en leuk uitstapje! 

13 nov 2018 - Crea herfst: spin in spinnenweb
Op 13 november zijn de oudste kleuters aan de slag gegaan met een opdracht: vouw en spin van 2x 16 vierkantjes en borduur een spinnenweb waar de spin in kan kruipen. Als resultaat zijn 10 prachtige spinnenwebben met spinnen gecreëerd! De kunstwerken zijn te bewonderen in de klas. 

Fotoalbum:

 • 20181113_160907.jpg
 • 20181113_160901.jpg
 • 20181113_160855.jpg
 • 20181113_160849.jpg
 • 20181113_160843.jpg
 • 20181113_160837.jpg
 • 20181113_160828.jpg
 • 20181113_160822.jpg
 • 20181113_160812.jpg
 • 20181113_160806.jpg

05 nov 2018 - Thema griezelen
De afgelopen weken hebben de Beuken gewerkt aan het thema 'Griezelen'. Als afsluiting van dit leuke thema hebben we een modeshow gehouden tijdens Halloween (woensdag 31 oktober) om de prachtige verkleedkleren van de Beuken te showen. 

Fotoalbum:

 • Griezelen
 • Griezelen
 • Griezelen
 • Griezelen
 • Griezelen

04 nov 2018 - Welkom!
Preview foto Welkom op de pagina van de Beuken! Hier zullen berichten en foto's op geplaatst worden over de Beukengroep, waar we mee bezig zijn, wat we gemaakt hebben en als er hulp nodig is voor een activiteit of uitstapje. Dus kijk af en toe graag even rond. Veel plezier!

 

De Beuken en Kim