Hugo-Boterbloemen

BERICHTEN

16 mei 2019 - Zomerfeest
Droomland.

In de aanloop naar het zomerfeest hebben we met de kinderen bedacht welk land voor de Boterbloemen leuk zou zijn om aan te werken de komende weken. Alle landen kwamen voorbij..De keuze is reuze! MAAR..er is 1 land waar alles kan! Een land waar alles mag! DROOMLAND.

Hoe ziet het land van mijn dromen eruit? Hoe ruikt het daar? Welke taal spreken ze daar? Hoe zien de mensen en dieren er daar uit? 

Kortom, genoeg stof tot nadenken en doen, ha, ha.

Eerst maar eens aan de slag: een roze wolk scheuren. Droommuziek aan..en je fantasie de vrije loop laten gaan!


08 apr 2019 - Caleidoscopen
Vandaag kregen wij een les over caleidoscopen. We maakten eerst zelf een tekening met geometrische vormen. Daarna zetten we er een spiegel op die driehoekvormig was. Het was heel cool vonden de Boterbloemen om het resultaat te zien. De tekeningen hebben we vandaag gelijk meegekregen...

Wanneer je thuis dus drie gelijkvormige spiegels aan elkaar plakt met plakband zou je het resultaat kunnen zien...


12 mrt 2019 - Kriebelbeestjes
Na de voorjaarsvakantie hadden de kinderen gelijk de lente in hun bol! Er werd volop gegraven en allerlei beestjes opgespoord. DAT zou best eens een leuk thema kunnen worden dachten wij. Uiteindelijk waren er meer kinderen met inbreng en hebben we gestemd!

Voor elke stem een sticker en...Meeste stemmen gelden. Dat noem je nu democratie.


20 feb 2019 - Blokken, Buisjes, Bouwwerken,Bovenop, Bovenste etage, Beton......De Boterbloemen en hun helpende ouders hadden er zin in!

Ouders bedankt!


14 feb 2019 - Bouwende Boterbloemen


08 feb 2019 - De aftrap van project 'Bouwen'.
En toen verscheen daar "ineens" een soort van "Bob de Bouwer" bij de Boterbloemen....

Richard vertelde over zijn werk als bouwkundig ir. Hij heeft hele grote tekeningen meegenomen. Die hangen nu in onze klas! Ook zijn bouwhelm en zware schoenen met stalen neuzen gingen de kring rond. WAT komt er veel bij kijken eer een gebouw er daadwerkelijk staat!


07 feb 2019 - lekker sporten/bewegen in de speelzaal


07 feb 2019 - Judoles van Lars Gouweleeuw
We hadden dolle pret!

Wat hebben we veel geleerd! Tellen in het japans tot drie. Elkaar groeten. Stoeien en stevig staan. Met het zweet op ons voorhoofd zwaaiden we Lars om 12.00 uur uit. Gelukkig wilden de kinderen van Irma en Yvonne wel helpen met het sjouwen van matten naar Lars z'n karretje. Bedankt Lars. Tot ziens!


27 jan 2019 - vliegensvlug vogelwerk
Preview foto

27 jan 2019 - Vogels in de winter
Ineens was er sneeuw op ons schoolplein! Dolle pret voor ons maar...voor de vogels is het lastig om nog eten te vinden. Dankzij de hulp van een timmeropa en een vader als houtleverancier maakten velen een voedertafel. Hopelijk pronken deze, goed gevuld, ( wat eten vogels eigenlijk allemaal?)in de tuin of aan een stevige tak.

27 jan 2019 - monsterlijk
Preview foto Wij hebben heel veel boeken bekeken, monsterlijke geluiden gefabriceerd en met elkaar gekke namen bedacht voor onze zelfgemaakte monsters.

27 jan 2019 - Thema Monsters
Preview foto

Wij zijn NIET bang voor mmmmonsters!


10 nov 2018 - Impressie Wilhelminapark
Wat was het leuk!


07 nov 2018 - In de groep
Heerlijk Herfst

 


03 nov 2018 - Herfstwandeling
Preview foto (Even testen of het mij lukt beste ouders....)

Vrijdag a.s. gaan de Boterbloemen bij goed weer de "Herfstoutfit"van het Wilhelmina park van dichtbij bekijken. Wij zijn daarvoor op zoek naar vier ouders die ons helpen om een groepje te begeleiden. Aan de hand van opdrachten - en zoekkaarten lopen we het park door en hopen uiterlijk om 10.00 uur weer op school te arriveren...;-) Graag aanmelden via de mail of zeg het ons z.s.m.

M.v.g. Lucien en Maroesja.