Hugo - Anjers

Welkom bij Hugo - Anjers. 

Hieronder vindt u de activiteiten van onze groep. Naast een kleine toelichting van de activiteit kunnen er foto's bij geplaatst worden om meteen een leuke indruk te krijgen. 

BERICHTEN

10 mrt 2019 - Excursie dierentuin Blijdorp - 6 maart 2019
Preview foto Op woensdag 6 maart 2019 zijn de Anjers op stap geweest naar dierentuin Blijdorp. In de dierentuin hebben we een doe-het-zelfles gedaan over haren en vachten van dieren, genaamd "als je haar maar goed zit". Ook hebben we extra goed gekeken bij de leeuwen, de tijgers, de serval, etc. Want we werken in de klas momenteel rondom het thema katachtigen. Dan is zo'n uitstapje naar de dierentuin natuurlijk heel leerzaam. De leerlingen mochten voelen aan de verschillende vachten van katachtigen. Dat vonden sommige leerlingen nog best griezelig, zo'n dierenhuid. De tijger voelde veel gladder dan de leeuw, dat wisten we helemaal niet. Natuurlijk hebben we ook uitgebreid gekeken bij de drie pasgeboren leeuwenwelpen. Heel gezellig lagen ze bij elkaar, te schuilen voor de regen.

Naast de les en de katachtigen viel er natuurlijk nog veel meer moois te zien: het oceanium, de vlinderkoepel, de ijsberen, etc. Natuurlijk hebben we de excursie afgesloten met een klim-en klautersessie in de binnenspeeltuin.

Hulpouders: nogmaals heel veel dank, zonder jullie inzet was deze dag niet mogelijk geweest. 

 


21 feb 2019 - Technieklessen bij de Anjers gestart
Preview foto Op woe 13 feb 2019 zijn we van start gegaan met de ontwerpuitdaging van het techniektoernooi: ontwerp een wegwijzersysteem voor een zelfgekozen omgeving. In de eerste les lag de focus op het verkennen van de omgeving aan de hand van kaarten. Hoe werkt zo'n kaart of plattegrond eigenlijk, wat valt er allemaal te zien op een kaart? Hierbij hebben we natuurlijk gekeken naar de legenda: de gebruiksaanwijzing van de kaart. Linda, de moeder van Fien heeft de leerlingen aan het denken gezet door middel van leuke spellen in de klas. Want: is links en rechts voor iedereen eigenlijk wel hetzelfde?

Op woensdag 20 februari zijn we verder gegaan. In deze les hebben de Anjers van Cindy, moeder van Linde, veel informatie gekregen over verschillende wegwijzersystemen. En...hoe vinden dieren eigenlijk de weg? Zij gebruiken vaak heel andere zintuigen om de juiste plekken te vinden. Met deze informatie zijn de leerlingen verder gaan nadenken over het wegwijzersysteem. Volgende les zal plaatsvinden op vrijdag 8 maart. Dan gaan de leerlingen met hulp van Juliet, moeder van Stijn, echt aan de slag met het ontwerp van de wegwijzers. 


04 feb 2019 - Anjers op bezoek in het Prinsenhof
Preview foto Op donderdag 31 januari 2019 hebben de Anjers een bezoek gebracht aan museum het Prinsenhof in Delft. Daar hebben we een heel leuke les gehad over portretten uit de 16e en 17e eeuw. Samen hebben we goed gekeken naar de deftige mannen en vrouwen op de schilderijen: wat hebben ze aan, hoe kijken ze, hoe staan ze? We hebben zelf ook geoefend met poseren. En alle leerlingen hebben een eigen portret getekend. Het was een heel leerzaam en gezellig uitstapje. Alle hulpouders: nogmaals dank voor de begeleiding.

Fotoalbum:

 • Prinsenhof 10
 • Prinsenhof 09
 • Prinsenhof 08
 • Prinsenhof 07
 • Prinsenhof 06
 • Prinsenhof 04
 • Prinsenhof 03
 • Prinsenhof 02
 • Prinsenhof 01

21 dec 2018 - Kerstmarkt bij de Anjers
Preview foto

Op woensdag 19 december vond bij de Anjers een kerstmarkt plaats. Het was druk in de klas, met opa's, oma's, papa's en mama's. Bij binnenkomst konden de bezoekers genieten van twee fantastische optredens: van twee straatartiesten en een koor.

In de klas werden zelfgeknutselde kerstversieringen verkocht, er was limonade en er waren lekkere koekjes te koop. 

Op donderdag tijdens de rekenles hebben we samen al het muntgeld geteld. Met de kerstmarkt is een mooi bedrag opgehaald van 140 euro. De helft van het geld wordt gedoneerd aan een nog te kiezen goed doel; met de andere helft zal de klassenkas worden aangevuld.


30 nov 2018 - Rekenen met sinterklaaskadootjes
Preview foto Nadat ze de klas weer helemaal hadden opgeruimd (ja, die lastige rommelpiet had weer flink toegeslagen) hebben de Anjers vandaag een speciale rekenles gehad: rekenen met sinterklaaskadootjes. En dat was soms best lastig. Met geld konden de leerlingen zelf pakjes kopen in de winkel. Hoeveel kosten al die kado's eigenlijk samen? En wat is precies de lengte, breedte en hoogte van je kadootje?

Fotoalbum:

 • rekenen met sinterklaaskado's
 • rekenen met sinterklaaskado's
 • rekenen met sinterklaaskado's
 • rekenen met sinterklaaskado's
 • rekenen met sinterklaaskado's
 • rekenen met sinterklaaskado's
 • rekenen met sinterklaaskado's

30 nov 2018 - Pepernoten feest in de Anjers
Preview foto Afgelopen woensdag hebben alle leerlingen van groep 4 heerlijke kruidnoten gemaakt. In de ochtend is er eerst geoefend met wegen tijdens de rekenles. Na het gezamenlijk lezen van het recept zijn alle kinderen in groepjes aan de slag gegaan. Onder het toeziend oog van een aantal kundige moeders, zijn alle ingrediënten nauwgezet afgewogen en gekneed tot een bal. Daar zijn mooie nootjes van gemaakt, soms groot, soms klein. 

 

De volgende dag werden de heerlijk geurende kruidnoten meegebracht naar de klas. Natuurlijk hebben we ze samen lekker opgesnoept! Maar........ niet nadat we er eerst druk mee geteld en gerekend hadden. Dat zijn nog eens leuke en lekkere rekenlessen :). 

Fotoalbum:

 • kruidnoten maken
 • kruidnoten maken
 • rekenen met pepernoten
 • rekenen met pepernoten
 • rekenen met pepernoten